Πανέτοιμη να διαγωνιστεί στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024 είναι η Μαρίνα Σάττι με το “ΖΑΡΙ” η οποία κατάφερε να κερδίσει το “χρυσό” εισιτήριο το βράδυ της Πέμπτης στον Β’ ημιτελικό. Ελλάδα και Κύπρος το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαΐου θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στη σκηνή Malmo Arena όπου διεξάγεται φέτος ο 68ος μουσικός διαγωνισμός. Η Ελενα Παπαρίζου μας ταξίδεψε 19 χρόνια πίσω, στην κορυφή του διαγωνισμού με μια εκρηκτική εμφάνιση.

Η Μαρίνα Σάττι παρά το γεγονός πως ήταν με φαρυγγίτιδα και υψηλό πυρετό έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.

Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Β’ ημιτελικό είναι: Λετονία, Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισραήλ, Ελλάδα, Εσθονία, Ελβετία, Γεωργία, Αρμενία

Στον Β’ ημιτελικό είδαμε φαντασμαγορικά εφέ, πολύ ωραίες ερμηνείες, εντυπωσιακά κοστούμια αλλά και συγκίνηση με τις αποστολές να ολοκληρώνουν τις εμφανίσεις τους στο Malmö Arena. Και φυσικά την  Μαρίνα Σάττι που τα έδωσε “όλα” και κατάφερε να ξεσηκώσει όλο το στάδιο!

Η εκρηκτική εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι:

Μια συγκινητική στιγμή ήταν όταν η Έλενα Παπαρίζου ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision 2024 με το “My Number One” και οι μνήμες από τη νίκη της Ελλάδας το 2005 μας καθήλωσαν μπροστά στην οθόνη.

Η Έλενα Παπαρίζου μοιράστηκε τη σκηνή με τις πρώην νικήτριες της Eurovision, την Τουρκάλα Σερτάμπ Ερενέρ και τη Σουηδή Σαρλόττε Περέλι. Οι τρεις κυρίες “τα έσπασαν” στη σκηνή και καταχειροκροτήθηκαν σε μια εμφάνιση που απογείωσε τη βραδιά του Β’ Ημιτελικού και ζέστανε την ατμόσφαιρα πριν την ανακοίνωση των 10 χωρών που παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό.

Η Έλενα Παπαρίζου μαγνήτισε όλα τα βλέμματα με μία εκθαμβωτική ολόσωμη φόρμα με 700.000 χιλιάδες κρύσταλλα του σχεδιαστή Βρεττού Βρεττάκου στα χρώματα του μπλε, του χρυσού και του κίτρινου συμβολίζοντας την ελευθερία, την δύναμη και το φως μέσα από αρχαϊκά μοτίβα. 

Πάντως ήταν μια καλή βραδιά, με καλύτερα και πιο ζωηρά τραγούδια σε σχέση με την αντίστοιχη της Τρίτης, με πολύ χιούμορ και δίχως πολλά πολλά, καθώς μάλλον οι Σουηδοί επιφυλάσσονται για την βραδιά του μεγάλου τελικού το Σάββατο.

Η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης στον τελικό της Eurovision 2024

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση και του Β’ Ημιτελικού, όλοι οι διαγωνιζόμενοι τράβηξαν κλήρο για να μάθουν τη σειρά εμφάνισής τους στον μεγάλο τελικό της Eurovision όπως δείχνει βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα της διοργάνωσης στο Instagram.

Οι διαγωνιζόμενοι τράβηξαν από ένα μπολ γεμάτο χαρτάκια που έγραφαν είτε «πρώτο μισό», είτε «δεύτερο μισό» ή ήταν κενό. Στην τελευταία περίπτωση, οι παραγωγοί επιλέγουν σε ποιο μισό θα εμφανιστούν οι καλλιτέχνες προκειμένου να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των εμφανίσεων και των τραγουδιών και να αποφευχθούν συνεχόμενες συμμετοχές ίδιου μουσικού στυλ.

Η Μαρίνα Σάττι, τράβηξε ένα χαρτάκι που έγραφε «πρώτο μισό» και δεν φάνηκε να χαίρεται και τόσο πολύ. Η Silia Kapsis κατά την ίδια διαδικασία θα εμφανιστεί στο «δεύτερο μισό».

Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε και η τελική λίστα της εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2024 με την Ελλάδα και την Μαρίνα Σάττι να εμφανίζεται στην 12η θέση και η Κύπρος με τη Silia Kapsis στην 20η θέση.

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2024

Exit mobile version