Σε κλίμα βαθιάς θλίψης, ο κυπριακός αθλητισμός αποχαιρετά τη Στέλλα Καλοπαίδη Γρηγορίου, μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του χώρου, η οποία έφυγε από τη ζωή έπειτα από μακρά μάχη με την ασθένεια.
Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Λεμεσό, η Στέλλα Καλοπαίδη διακρίθηκε από μικρή ηλικία στον στίβο, με την υποστήριξη των προπονητών της, Μάριου και Μαρίας Αγαθαγγέλου. Στα 15 της χρόνια εντάχθηκε στην εθνική ομάδα της Ελλάδας και έκτοτε σημείωσε εντυπωσιακή πορεία, κατακτώντας διακρίσεις σε Παγκύπριους, Πανελλήνιους, Βαλκανικούς και διεθνείς αγώνες. Το 1974 ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Βαλκανικούς Αγώνες.
Το 1975 παντρεύτηκε τον Σταύρο Γρηγορίου και συνέχισαν μαζί την πορεία τους στον αθλητισμό. Υπήρξε πρωτοπόρος στην πετόσφαιρα, ιδρύοντας το 1977 τη γυναικεία ομάδα πετοσφαίρισης της ΑΕΛ, της οποίας υπήρξε παίκτρια και προπονήτρια.
Η προσφορά της δεν περιορίστηκε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Με τη δημιουργία της Σχολής Καλοπαίδη, αφοσιώθηκε στην Ολυμπιακή Γυμναστική και στη δια βίου εκπαίδευση νέων αθλητών. Υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια και αργότερα ως Βοηθός Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης.
Η συμβολή της σε αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις, όπως τα “Λεμέσια”, υπήρξε καταλυτική, ενώ κατά τη διάρκεια της ζωής της βραβεύτηκε από πλήθος φορέων. Μαζί με τον σύζυγό της και τα τρία παιδιά τους – Μαρίλια, Χριστιάνα και Κύπρο – δημιούργησαν μια οικογένεια με βαθιές ρίζες στον αθλητισμό.
Συλλυπητήρια από τον ΚΟΑ
Με ανακοίνωσή του, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) αποχαιρέτησε τη Στέλλα Καλοπαίδη Γρηγορίου, κάνοντάς λόγο για «μία γυναίκα-σύμβολο του κυπριακού αθλητισμού». Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, ο γενικός διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης, το Δ.Σ. και το προσωπικό της Ομοσπονδίας εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της εκλιπούσας.
«Ο Θεός να αναπαύσει ειρηνικά την ψυχή σου, αγαπητή μας Στέλλα. Δύναμη και κουράγιο σε όλη την οικογένεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Στέλλα Καλοπαίδη Γρηγορίου αφήνει πίσω της μια σπουδαία παρακαταθήκη στον κυπριακό αθλητισμό – μια ζωή αφιερωμένη στην προσφορά, στην εκπαίδευση και στη διάπλαση νέων γενεών αθλητών.