Καθώς φθάνουμε προς το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν, είναι αναγκαίο να εξετάσουμε τη σημαντική ανισότητα στο επίπεδο ανταγωνισμού ανάμεσα στα δύο γκρουπ του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο, παρατηρούμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ανταγωνιστική «σκηνή», με τρεις ομάδες – ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοια – να διεκδικούν την κατάκτηση του τίτλου, την ίδια ώρα που ο Άρης «κυνηγά» την τρίτη (προνομιούχα) θέση. Οι αριθμητικοί δείκτες φωτογραφίζουν έντονη ανταγωνιστικότητα, με τον ΑΠΟΕΛ να κατέχει την πρώτη θέση με 69 βαθμούς, ακολουθούμενο από την ΑΕΚ με 68 και την Ομόνοια με 65. Η μάχη για την κορυφή είναι έντονη και ανυπομονούμε, εννοείται, να δούμε ποια ομάδα θα αναδειχθεί ως πρωταθλήτρια.

Αντίθετα, το δεύτερο γκρουπ παρουσιάζει παντελώς άνιση εικόνα. Ο ανταγωνισμός είναι αισθητά περιορισμένος και η ένταση βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Απέμειναν πέντε αγωνιστικές ή, αν το προτιμάτε 20 ματς, χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος.

Η σημαντική διαφορά στο ενδιαφέρον και την ποιότητα των αγώνων μεταξύ των δύο γκρουπ, υποδεικνύει την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις. Για να εξασφαλιστεί η διαρκής ανάπτυξη του αθλήματος, είναι απαραίτητο να εξεταστούν από την ΚΟΠ σοβαρά μέτρα για την αναδόμηση των πλέι άουτ και τη δημιουργία πιο ισορροπημένου ανταγωνιστικού ποδοσφαίρου.

Exit mobile version