30 Ιουνίου, 2024
12:59 μμ

Η Πάφος FC εχει έτοιμο πλάνο για το νέο «Στέλιος Κυριακίδης», με το συνολικό κόστος της ανακαίνισης να εκτιμάται σε πέραν των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στον σχεδιασμό των επενδυτών της ομάδας είναι όπως δαπανήσουν επιπρόσθετα άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του Ιακώβειου Γυμναστηρίου και του Δημοτικού Σταδίου της Γεροσκήπου, τα οποία θα αποτελούν μέρος του γενικότερου σχεδιασμού για τις αθλητικές υποδομές της επαρχίας, προκειμένου το Στέλιος Κυριακίδης να μπορέσει να τροποποιηθεί για τις σημερινές ανάγκες της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης.

Πρόθεση της παφιακής ομάδας είναι μετά την πλήρη ανακαίνιση του «Στέλιος Κυριακίδης», αυτό να έχει χωρητικότητα 8.000 θέσεων (από 3.000 οι δύο μεγάλες κερκίδες και από 1.000 τα δύο πέταλα). Ο σχεδιασμός προνοεί επίσης την ανέγερση κλειστού γηπέδου 3.000 θέσεων ακριβώς δίπλα από το ποδοσφαιρικό γήπεδο, με τα δυο γήπεδα να αποτελούν ουσιαστικά ενιαίο συγκρότημα. Το νέο στάδιο και η αρένα θα παρέχουν επίσης τη δυνατότητα διοργάνωσης συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων, ενώ θα αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη λύση για τις υποδομές της πόλης.

Οι ξένοι επενδυτές της Πάφος FC τονίζουν πάντως ότι εξακολουθούν να θεωρούν λανθασμένες μια σειρά ενεργειών και προθέσεων σχετικά με την επιχειρούμενη αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης. Φέρνουν ως παράδειγμα την ανακατασκευή του ταρτάν του Στέλιος Κυριακίδης για 1.8 εκατομμύρια σε ένα γήπεδο το οποίο χρίζει κατεδάφισης, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν. Δεν μπορούν να γίνουν ούτε διεθνείς αγώνες σε αυτό το γήπεδο, τονίζουν, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνει ένα γήπεδο το οποίο θα προνοεί και γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο πετόσφαιρας. 

Για το ποσό που θα διαθέσει η Πάφος FC για το γήπεδο, υποστηρίζουν ότι είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν πέραν των 30 εκατομμυρίων και εκφράζουν την ελπίδα μετά και τις πρόσφατες επαφές που έγιναν, η νέα διοίκηση του ΚΟΑ να συνδράμει στη δημιουργία του νέου γηπέδου από τη στιγμή που οι ίδιοι ξεκαθάρισαν ότι θα βάλουν όλα τα λεφτά για τον σκοπό αυτό.

Exit mobile version