Η ημέρα είναι μεγάλη και ιστορική για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην Αγγλία και στις 22:00 ρίχνονται στη μάχη των ημιτελικών του Conference League απέναντι στην Άστον Βίλα.

Οι Πειραιώτες είναι αποφασισμένοι να κάνουν το πρώτο βήμα. Στόχος; Να πάρουν προβάδισμα ή να μείνουν όρθιοι στο Βίλα Παρκ, ώστε την επόμενη Πέμπτη (9/2, 22:00) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, το οποίο θα είναι κατάμεστο, να πανηγυρίσουν την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με μία από τις κορυφαίες ομάδες της φετινής Premier League. Οι βίλανς βρίσκονται στην 4άδα του αγγλικού πρωταθλήματος και μάχονται για ένα εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αλλάξουν την φιλοσοφία που τους οδήγησε στους «4» τις διοργάνωσης.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το στιλ μας, θα είμαστε ο εαυτό μας και θέλουμε να είμαστε καλοί όπως πάντα. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα από ό,τι έχουμε κάνει έως τώρα.

Για να έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, σημαίνει ότι έχουμε κάνει κάτι σωστά. Επομένως, θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο και το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι να τον βελτιώσουμε, όχι όμως να αλλάξουμε τίποτα» επεσήμανε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου.

Το σχέδιο μάχης του Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Μπέρμιγχαμ το πρωί της Τετάρτης (1/5), ενώ έκανε την τελευταία του προπόνηση στο Βίλα Παρκ το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Οι ερυθρόλευκοι γνωστοποίησαν την αποστολή τους, με τους τιμωρημένους Ντόη και Μασούρα να είναι εκτός. Στη διάθεση του Μεντιλίμπαρ είναι ένας πρωταθλητής Ευρώπης, καθώς ο Ισπανός τεχνικός πήρε μαζί του παίκτη της Κ19, Βασίλη Πρεκατέ, για περαιτέρω λύσεις στην άμυνα.

Ο Τζολάκης αναμένεται να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, επιστρέφοντας μετά το παιχνίδι με τη Λαμία. Οι Ρέτσος και Κάρμο έχουν τσεκαρισμένη τη θέση τους στο κέντρο της άμυνας, με τους Ορτέγκα και Ροντινέι να κινούνται στα άκρα.

Όλα δείχνουν πως ο Μεντιλίμπαρ θα πορευτεί με τριάδα στον άξονα. Έσε και Τσικίνιο φαίνεται πως έχουν το προβάδισμα, με τους Όρτα και Ιμπόρα να διεκδικούν την τρίτη θέση στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων, Κώστας Φορτούνης, θα παίξει στο ένα επιθετικό άκρο και ο Ντάνιελ Ποντένσε στο άλλο. Στην κορυφή της επίθεσης θα τοποθετηθεί ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Τσικίνιο, Ελ Κααμπί, Έσε, Ιμπόρα, Γιόβετιτς, Ορτέγκα, Πασχαλάκης, Ποντένσε, Κίνι, Παπαδούδης, Τζολάκης, Ελ Αραμπί, Καρβάλιο, Φορτούνης, Κάρμο, Ροντινέι, Όρτα, Ρίτσαρντς, Αλεξανδρόπουλος, Ρέτσος, Πρεκατές.

Exit mobile version