30 Ιουνίου, 2024
6:48 μμ

Από Ιούλιο πήγαν Αύγουστο, μετά Σεπτέμβριο του 2023 και πλέον στα μέσα του 2024 εξακολουθούμε να είμαστε εν αναμονή της επανεκκίνησης των διαδικασιών για την υλοποίηση του μεγάλου έργου. Ο λόγος για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της κατασκευής μαρίνας στην Πάφο που εξελίσσεται σε ένα άλυτο ζήτημα για την επαρχία, εδώ και δύο δεκαετίες.

Με την μια αναβολή να ακολουθεί την άλλη και με το ένα νομικό ζήτημα να αναφύεται μετά το άλλο, τους τελευταίους μήνες οι φορείς της Πάφου παρουσιάζουν μια εμφανή αλλαγή πλεύσης στο θέμα: Έχουν σταματήσει επί της ουσίας κάθε επικοινωνία και παραστάσεις προς αρμόδιους της κρατικής μηχανής, από τους εμπλεκόμενους υπουργούς μέχρι τα αρμόδια τμήματα και διευθύνσεις, θεωρώντας ότι δεν έχουν πλέον κάτι να προσμένουν από την πλευρά αυτή.

Αν και δεν το επισημαίνουν δημοσίως, οι τοπικοί φορείς έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για κίνηση του μεγάλου θέματος αποκλειστικά και μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, θυμίζουμε, ήταν σαφής κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην Πέγεια και τα εγκαίνια τεσσάρων έργων της δημοτικής αρχής ότι επί της δικής του προεδρική; θητείας το θέμα θα προωθηθεί προς επίλυση και ο ίδιος θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο.

Η δημόσια και κατηγορηματική αυτή θέση του Προέδρου δείχνει να αποτελεί την διαβεβαίωση στην οποία περισσότερο από κάθε άλλη επενδύουν οι εκπρόσωποι της οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Πάφου, θεωρώντας ότι οι όποιες επαφές γίνονται σε επίπεδο υπηρεσιακών είναι πλέον άσκοπες.

Θυμίζουμε ότι μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη συμβούλων για την ετοιμασία των εγγράφων του διαγωνισμού για την Μαρίνα Πάφου, στα τέλη του περασμένου χρόνου, οι ελπίδες για επίσπευση των διαδικασιών γρήγορα διαψεύσθηκαν, αφού αμέσως προέκυψε ένα θέμα με τα έγγραφα τα οποία στάλθηκαν στην Νομική Υπηρεσία για γνωμάτευση και διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες διορθώσεις. Έγιναν αυτές οι διορθώσεις, τα έγγραφα ξαναστάληκαν στη Νομική Υπηρεσία και πλέον ουδείς επί της ουσίας είναι εις θέση να πει που είμαστε και τί αναμένουμε.

Exit mobile version