Στην Αστυνομία αλλά και σε οδηγίες για λεπτομερή καταγραφή γεγονότων, κατέληξε μια απλή διαδικασία εγγραφής ασθενούς για ραντεβού με γιατρό στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του philenews, σήμερα το πρωί, γυναίκα, ευρωπαία πολίτης, μη δικαιούχος του ΓεΣΥ, προσήλθε στα σημεία εγγραφής ασθενών ζητώντας να επισκεφθεί ειδικό γιατρό. Η διοικητική λειτουργός προσπάθησε να της εξηγήσει τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί, αφού ως μη δικαιούχος του ΓεΣΥ, θα έπρεπε να συμπληρώσει συγκεκριμένα έντυπα και να καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο που απαιτείται. Η γυναίκα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν μέχρι τώρα γνωστά, αρνήθηκε διαμαρτυρόμενη να πληρώσει και σε κάποια στιγμή και εν μέσω λογομαχίας κτύπησε τη διοικητική λειτουργό.

Στο νοσοκομείο κλήθηκε η αστυνομία μέλη της οποίας προχώρησαν σε καταγραφή του συμβάντος ενώ η ασθενής αργότερα και αφού είχε επέλθει ηρεμία ενημερώθηκε ότι έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί στην πρεσβεία της χώρας της στην Λευκωσία ώστε να εκδώσει ευρωπαϊκή κάρτα νοσηλείας και να εξυπηρετηθεί από το κρατικό νοσηλευτήριο ως ευρωπαίος πολίτης.

Από πλευράς ΟΚΥπΥ, όπως πληροφορούμαστε, δόθηκαν οδηγίες για ετοιμασία έκθεσης γεγονότων ώστε να διαπιστωθεί εάν το επεισόδιο χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. 

Το απόγευμα ενημερώθηκε σχετικά και το υπουργείο Υγείας.

Exit mobile version