Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδει τον θάνατο του Θανάση Νικολάου η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, αφού αποδέχθηκε τα όσα υποστήριζαν εδώ και 19 χρόνια η οικογένεια Νικολάου. Μέσα από μια πολυσέλιδη απόφασή η δικαστής αποφάσισε ότι ο θάνατος του οφείλεται σε στραγγαλισμό.

Με το άκουσμα της απόφασης, συγγενείς της οικογένειας που βρίσκονταν στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενώ η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου φώναξε «Υπάρχει δικαιοσύνη».

Η δικαστής σημείωσε ότι «εξέτασα με προσοχή τη μαρτυρία των δύο, Καραγιάννη και Αγαπητού και επαναλαμβάνω η απόφαση θα εξεταστεί σε αυτούς. Η διαφορά των δύο που προέκυψε σε σχέση με τα 37 πλακίδια και αν αυτά ανήκουν στον Θανάση, δεν επηρεάζει την ουσία της υπόθεσης. Η διαφορά των δύο που προέκυψε σε σχέση με τα 37 πλακίδια και αν αυτά ανήκουν στον Θανάση, δεν επηρεάζει την ουσία της υπόθεσης.

Σημείωσε ακόμη ότι «η αλήθεια στην υπόθεση του Θανάση διαφάνηκε από τα αδιάσειστα στοιχεία που εντόπισε η κα. Καραγιάννη. Η επιστημονική γνωμοδότηση της την υποστήριξε με διαύγεια. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά της πως δεν διατυπώνει προσωπική γνώμη, αλλά ότι τα ευρήματα αυτά μιλούν από μόνα τους. Τεκμηρίωσε τις αναφορές πως το έλλειμμα αποτελεί κάκωση γενόμενη εν ζωή από στραγγαλισμό». Η Δικαστής ανέφερε πως αποδέχεται τη θέση της κ. Καραγιάννης και τη μαρτυρία της ότι ο θάνατος του Θανάση οφείλεται σε στραγγαλισμό.

Αναγιγνώσκοντας το ογκωδέστατο πόρισμά της η θανατική ανακρίτρια Ντόρια Βαρωσιώτου σημείωσε ότι η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης του Θανάση ήταν επίπονη με σημαδεύτηκε από εντάσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, σημειώνοντας όμως ότι δεν ξέφυγε από το πλαίσιο.

Έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, τα όσα εφιαλτικά βίωνε ο Θανάσης στον στρατό όπως επίσης και τα καψώνια που του έκαναν οι στρατιώτες. Αναφορές έγιναν στα γεγονότα 19 χρόνων, από την ήμερα δηλαδή που εντοπίστηκε νεκρός κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας, στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005, την ιατροδικαστική εξέταση του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού αλλά και στις ενέργειες από μέρος της Αστυνομίας.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα περιλαμβάνονται επίσης οι δύο προηγούμενες θανατικές ανακρίσεις, οι έρευνες που έγιναν μέχρι και την καταδίκη της Κύπρου από το ΕΔΑΔ αλλά και στα όσα ακολούθησαν μέχρι την ολοκλήρωση της 3ης θανατικής ανάκρισης.

Exit mobile version