Έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αυτό που συνέβη στο βράδυ της Ανάστασης στο Μακάρειο Νοσοκομείο, αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων, ζητώντας εξηγήσεις από το Υπουργείο Υγείας και τον  ΟΚΥπΥ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η εκμετάλλευση της θρησκείας είναι μια συνηθισμένη πρακτική των εθνικιστών λαϊκιστών. «Είναι ακόμα νωπή η υπόθεση της εμπλοκής του Προέδρου του ΕΛΑΜ και των κουκουλοφόρων στην υπόθεση της Μονής Αβακούμ».   

Παράλληλα το Κίνημα Οικολόγων θέτει τα εν λόγω ερωτήματα:

-Αλήθεια ποιος αρμόδιος φορέας της Εκκλησίας και της Πολιτείας επέτρεψε να γίνει αυτή η τελετή στο Μακάρειο Νοσοκομείο;

-Ποιος επέτρεψε την μεταφορά του Αγίου Φωτός από ένα κομματικό υποψήφιο, εν μέσω φασιστικών χαιρετισμών σε ένα δημόσιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται καρκινοπαθή παιδιά;  

«Για μια εκδήλωση προσφοράς δώρων στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο ξέρουμε από την πολύχρονη -και ποτέ προεκλογική -μας εμπειρία ότι  ακολουθείται μια σειρά από αυστηρές διαδικασίες». 

Ακόμα και για την εξέταση ζητημάτων που έχουν προκύψει από την πρόσφατη επίσκεψη μας στο Μακάρειο Νοσοκομείο, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ακολουθήσαμε αυστηρά εμπιστευτική διαδικασία και το πρωτόκολλο, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου». Την ίδια ώρα οι Οικολόγοι τονίζουν πως, το Μακάρειο Νοσοκομείο δεν προσφέρεται για προεκλογική εκστρατεία γενικώς και ούτε βεβαίως για κομματική εκμετάλλευση. 

Καταλήγοντας ζητούν τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και ο ΟΚΥπΥ να δώσουν εξηγήσεις για την «προεκλογική πασχαλινή φιέστα» στο Μακάρειο νοσοκομείο, «με φασιστικούς χαιρετισμούς»,  η οποία «τυγχάνει ήδη προεκλογικής εκμετάλλευσης, προκαλώντας σωρεία αρνητικών σχολίων». 

Exit mobile version