Ασκήσεις επί χάρτου ενόψει βουλευτικών εκλογών στην Πινδάρου, με τις διεργασίες για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου να βρίσκονται σε εξέλιξη. Η προσοχή φαίνεται ότι είναι στραμμένη σε επιλογές αριστίνδην υποψηφίων με τους οποίους το κόμμα θέλει να ενισχυθεί, με το όνομα του πρώην βουλευτή του ΔΗΚΟ και νυν ακόμα μέλους της ΔΗΠΑ Άγγελου Βότση για την επαρχία Λεμεσού, να έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας. Ερωτηματικό παραμένει επίσης η επιλογή που θα κάνει τελικά η Αννίτα Δημητρίου ως προς την επαρχία που θα κατέλθει υποψήφια, ενώ στην εξίσωση παραμένει πάντα το θέμα της ενίσχυσης του ΕΛΑΜ και των διαρροών του κόμματος προς την ακροδεξιά. Ένα δεδομένο που τείνει να εξελιχθεί σε μόνιμο πονοκέφαλο μέχρι τις βουλευτικές εκλογές για την Πινδάρου.
Παρόλα αυτά, η χθεσινή ανακοίνωση για την επίσημη ένταξη του Ευγένιου Χαμπουλά στο ΕΛΑΜ με το οποίο θα είναι και υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για τον ΔΗΣΥ. Ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη η οποία ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί, από την ημέρα που ο Χαμπουλάς είχε φωτογραφηθεί στην εκδήλωση του ΕΛΑΜ στη Λεμεσό. Η φημολογία εξάλλου ήταν έντονη εδώ και καιρό. Ο ίδιος ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, είχε κάνει έντονη την επανεμφάνιση του στα δρώμενα του κόμματος, πριν το καταστατικό συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου.
Ως μέλους του κόμματος, ο Ευγένιος Χαμπουλλάς είχε στείλει επιστολή με εισηγήσεις για καταστατικές αλλαγές, την οποία φρόντισε να δώσει και στην δημοσιότητα. Μία κίνηση, η οποία δεν περνά ασχολίαστη από την Πινδάρου, θεωρώντας ότι ήταν στο πλαίσιο της τακτικής για δημιουργία εντυπώσεων από μέρους του. Αυτό το οποίο υποδεικνύουν κύκλοι της Πινδάρου είναι πώς ο Ευγένιος Χαμπουλάς ακολουθεί τον δρόμο του Μάριου Πελεκάνου, θεωρώντας ότι με θέση στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ μπορεί να εξασφαλίσει πιο εύκολα είσοδο στην Βουλή και σημειώνουν πώς, μετά την αποτυχία του να επανεκλεγεί στις εκλογές του 2016, ουσιαστικά είχε μείνει από το κόμμα. Σημειώνεται ότι ο Ευγένιος Χαμπουλλάς, ήταν υποψήφιος βουλευτής Αμμοχώστου με τον ΔΗΣΥ το 2011 χωρίς να εκλεγεί. Μπήκε όμως στη Βουλή και διετέλεσε όμως βουλευτής ΔΗΣΥ την περίοδο 2014-2016, παίρνοντας ως πρώτος επιλαχών, τη θέση του Λευτέρη Χριστοφόρου που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής. Το 2016 ήταν ξανά υποψήφιος, χωρίς ωστόσο να πετύχει εκλογή.
Απ΄εκει και πέρα, η προσοχή στρέφεται στην ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων για το ψηφοδέλτιο του κόμματος, Η Αννίτα Δημητρίου, προσέγγισε τις προηγούμενες μέρες τον πρώην βουλευτή του ΔΗΚΟ Άγγελο Βότση για να είναι αριστίνδην υποψήφιος του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό. Ο τελευταίος δεν έδωσε ακόμα την απάντηση του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πώς θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του μετά το Πάσχα. Ο πρώην βουλευτής, έχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, προσεγγιστεί και από το ΔΗΚΟ, ωστόσο, φαίνεται ότι δύσκολα θα πειστεί να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής, είτε με το ένα, είτε με το άλλο κόμμα. Φαίνεται όμως ότι θα δραστηριοποιηθεί πολιτικά.
Στον ΔΗΣΥ απομένει ακόμα να ξεκαθαρίσει το σκηνικό σε σχέση με το πού θα κατέλθει τελικά ως υποψήφια η Αννίτα Δημητρίου. Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ εκλέγεται χωρίς σταυρό προτίμησης. Η υποψηφιότητα στην Λάρνακα θα κλείσει ουσιαστικά μια θέση στη Βουλή σε μια επαρχία που ο ΔΗΣΥ εκλέγει συνήθως δύο βουλευτές. Στην εξίσωση μπαίνει επίσης και το απευκταίο για την Πινδάρου, σενάριο απώλειας έδρας που σε αυτή την περίπτωση σημαίνει ότι μόνο ένας βουλευτής του ΔΗΣΥ θα εκλεγεί στην Λάρνακα. Υπό αυτά τα δεδομένα, επικρατεί ο προβληματισμός ότι δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για στελέχωση του ψηφοδελτίου.
Στην επαρχία Λευκωσίας, τα δεδομένα είναι διαφορετικά λόγω και του γεγονός ότι δεν επαναδιεκδικεί ο Νίκος Τορναρίτης και Αβέρωφ Νεοφύτου που συμπλήρωσαν τρεις θητείες, καθώς επίσης και ο Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος δεν επαναδιεκδικεί. Συνεπώς υπάρχουν τρεις ανοικτές θέσεις. Από τους υφιστάμενους βουλευτές, επαναδιεκδικούν η αντιπρόεδρος Σάββια Ορφανίδου και ο Δημήτρης Δημητρίου. Παρόλα αυτά, η μετακίνηση της στην Λευκωσία προκαλεί μία μουρμούρα μεταξύ ενδιαφερόμενων υποψήφιων βουλευτών, καθώς κλείνει την μία έδρα. Από την άλλη, το γεγονός ότι η ίδια δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης, δεν αναμένεται η παρουσία της στη Λευκωσία να λειτουργήσει ως κίνητρο για προσέλκυση ψήφων. Όλα αυτά, είναι στοιχεία που μπαίνουν στην ζυγαριά της αξιολόγησης πριν τη λήψη τελικής απόφασης.