Η μυθική και ιστορική σεζόν που πραγματοποιεί φέτος η Μπάγερ Λεβερκούζεν και το όνειρο για το πρώτο τρεμπλ της ιστορίας της συνεχίζεται! Η απίθανη και τρομερή «αρμάδα» του Τσάμπι Αλόνσο μπορεί να βρέθηκε στα… σχοινιά από τη Ρόμα η οποία άγγιξε το «θαύμα» στη Γερμανία και την «BayArena», προηγούμενη με 2-0 στο 66′, ωστόσο, η «επτάψυχη» Μπάγερ αρνήθηκε για ακόμα μία φορά να χάσει και με γκολ στο 82′ και το 90+7′ έκανε το 2-2, και με «προίκα» το 2-0 του πρώτου ματς, πανηγύρισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Europa League!

Για πολλοστή φορά φέτος, οι Γερμανοί έσωσαν την «παρτίδα» στις καθυστερήσεις ενός αγώνα, «σπάζοντας» έτσι το ιστορικό αήττητο ρεκόρ της Μπενφίκα, με τις «ασπιρίνες» να μετρούν πλέον 49 ματς δίχως ήττα σε όλες τις διοργανώσεις (40 νίκες)! Πλέον, η πρωταθλήτρια Γερμανίας καλείται να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο στον δρόμο προς την κούπα, αντιμετωπίζοντας την Αταλάντα στις 22 Μαΐου στο Δουβλίνο.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι «τζαλορόσι» κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου με πέναλτι του Παρέδες (43′), με τον Αργεντινό χαφ στο 66′, και πάλι με τον ίδιο τρόπο να κάνει το 2-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, οι Ιταλοί κρατούσαν το σκορ… παράτασης. Όλα αυτά μέχρι το 82′, όταν και ο Μαντσίνι στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα μετά από κόρνερ, έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με τον Στάνισιτς στο 90+7′ να βάζει… φωτιά στην «BayArena», γλιτώνοντας την ήττα και εξασφαλίζοντας και τυπικά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό!

Exit mobile version