Αριθμό ζητημάτων σε σχέση με το ανακριτικό έργο, αλλά και την δικαστική απόφαση για προσωποκράτηση των πελατών τους, εγείρουν με έφεσή τους οι δικηγόροι τριών εκ των εννέα συνολικά υπόπτων που τελούν υπό προσωποκράτηση για την απόπειρα φόνου του Δημήτρη Ανδρονίκου («Δημητρούι») στις 23 Απριλίου.

Χθες το πρωί οι εν λόγω νομικοί εφεσίβαλαν την απόφαση που εξέδωσε την περασμένη Τρίτη το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για έκδοση 8ήμερου διατάγματος προσωποκράτησης των υπόπτων. Ο λόγος για τους Βίκτωρα Ακάμα (1ος ύποπτος), Αγαθοκλή Κορέλλη (1ος και 2ος ύποπτος) και Αλέξανδρο Σαουρή (9ος ύποπτος).

Αυτό που επιδιώκεται, ασφαλώς, είναι η απελευθέρωση των προαναφερθέντων τριών προσώπων που τελούν υπό κράτηση, αφού οι δικηγόροι θεωρούν ότι η απόφαση είναι εσφαλμένη. Υπό αυτά τα δεδομένα, η έφεση αναμένεται να οριστεί για εξέταση από το δευτεροβάθμιο δικαστικό σώμα είτε σήμερα, είτε την προσεχή Δευτέρα. Να σημειωθεί ότι τα διατάγματα 8ήμερης προσωποκράτησης εκπνέουν την Τετάρτη.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», σε έναν από τους λόγους έφεσης προβάλλεται η θέση ότι υπήρξε ανεπαρκής αιτιολογία της δικαστικής απόφασης της Τρίτης για έγκριση του αιτήματος προσωποκράτησης, κι ότι ζητήματα που τέθηκαν από τους δικηγόρους κατά την αντεξέταση του επικεφαλής της ανακριτικής ομάδα του ΤΑΕ, δεν λήφθηκαν υπόψιν από το Δικαστήριο. Οι δικηγόροι φέρονται να θεωρούν, ακόμη, ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το λεκτικό της επίμαχης ετυμηγορίας και συγκεκριμένα η αναφορά ότι δεν αμφισβήτησαν την ύπαρξη της «εύλογης υπόνοιας», στη βάση της οποίας εκδόθηκαν τα διατάγματα προσωποκράτησης.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, οι Βίκτωρας Ακάμας και Αγαθοκλής Κορέλλης, φέρονται να εγείρουν ζητήματα σε σχέση με το ανακριτικό έργο. Ο Αλέξανδρος Σαουρής, δικηγόρος του 9ου υπόπτου, φέρεται να εφεσιβάλει την επίμαχη απόφαση θέτοντας θέματα που αφορούν τα συνταγματικά δικαιώματα του πελάτη του.

Exit mobile version