Δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για τον «τελικό» του προσεχούς Σαββάτου. Ποια ομάδα το δικαιούται περισσότερο; Ο ΑΠΟΕΛ ή η ΑΕΚ; Πολλά τα επιχειρήματα που μπορούν να αναπτύξουν οι μεν και οι δε για να πείσουν ότι ερίζουν περισσότερο στον πρωταθληματικό τίτλο.

«Δεν δικαιούμαστε κι εμείς μετά από πέντε χρόνια και δύο συνεχόμενα που το χάνουμε στο τσακ;», λένε οι γαλαζοκίτρινοι. «Καλά, εμείς που δεν έχουμε πάρει ξανά πρωτάθλημα δεν δικαιούμαστε να πανηγυρίσουμε και μια φορά;», απαντούν οι κιτρινοπράσινοι.

Είναι όμως από τις περιπτώσεις που η αλήθεια δεν βρίσκεται κάπου στη μέση. Διότι η απάντηση είναι απλή. Τους τίτλους δεν τους δικαιούται κάποια ομάδα για οποιονδήποτε λόγο. Είτε τους αξίζει με τις επιδόσεις της στο γήπεδο είτε όχι.

Φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική και το Σάββατο, δύο ομάδες θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ για να διεκδικήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο. Ποια ομάδα φτάνει έως εδώ και μπορεί κάποιος να της πει πως δεν αξίζει τη στέψη; Ωστόσο το βάθρο χωράει μόνο μία. Δεν γίνεται αλλιώς…

Όταν ο διαιτητής του παιχνιδιού σφυρίξει τη λήξη λοιπόν, όλη η παραφιλολογία θα ξεχαστεί. Οι νικητές θα είναι θριαμβευτές και οι χαμένοι απαρηγόρητοι. Στη μια πόλη θα έχει «γάμο», στην άλλη «κηδεία». Όλα τα άλλα είναι για να ’χουμε να λέμε…

Exit mobile version