8 Σεπτεμβρίου, 2024
7:25 πμ

Το Αζερμπαϊτζάν θα ανοίξει «πρεσβεία» στο ψευδοκράτος, ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ο “πρόεδρος” της “ομάδας φιλίας” Αζερμπαϊτζάν-ψευδοκράτους, Ορχάν Χασάνογλου¨.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις έγραψε χθες ότι ο κ. Χασάνογλου ανέφερε πως “οι σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν υπήρξαν αρκετά θερμές” και πως έχουν περάσει σε μια άλλη διάσταση μετά τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν στον δεύτερο πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πρόσθεσε ότι η συνεργασία έχει αναπτυχθεί περαιτέρω «μετά την ένταξη της ‘τδβκ’ ως παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ)» και πως όρισαν το 2024 ως «έτος συνεργασίας Κύπρου-Αζερμπαϊτζάν». Είπε επίσης ότι «πολλοί ‘πρωθυπουργοί’, ‘υπουργοί’ και σημαντικές προσωπικότητες από την ‘τδβκ’ πραγματοποίησαν ‘επίσημες’ επισκέψεις στο Αζερμπαϊτζάν τον τελευταίο χρόνο».

Αναφέροντας ότι το Αζερμπαϊτζάν «στοχεύει στην εκπροσώπηση της ‘τδβκ’ σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις στο Μπακού», ο κ. Χασάνογλου είπε ότι «η 29η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 29) θα πραγματοποιηθεί στο Αζερμπαϊτζάν τον Νοέμβριο του 2024 και η ‘τδβκ’ θα προσκληθεί στην εκδήλωση αυτή».

ΚΥΠΕ

Exit mobile version